Woman for Women

Boudoir en lingerie photoshoots voor vrouwen door een vrouwelijke fotograaf.

Een boudoir photoshoot...wat houdt dat eigenlijk in?

In vroeger tijden hadden welgestelde dames vaak de beschikking over een privé vertrek, meestal gelegen naast de slaapkamer. Dit 'dameskamertje' functioneerde niet alleen als 'walk in closet', Vaak stond er een kaptafel, een spiegel en soms ook een bureau om aan te schrijven. Hier kon zij zich omkleden, opmaken en verzorgen of terugtrekken voor de rust. En als de ruimte groot genoeg was, was er ook een salon-gedeelte waar zij bevriende dames kon ontvangen. En soms niet alleen haar vriendinnen...

Omdat het vertrek vaak erg vrouwelijk was ingericht met elegante meubels en alleen aan de vrouw toebehoorde is er ergens een genre ontstaan wat zich 'boudoir fotografie' is gaan noemen. Waarschijnlijk heeft de trend uit de 19e dat chique dames hun portret lieten schilderen in hun boudoir- vaak schaars gekleed - bij gedragen aan de naamgeving. De beelden kenmerken zich doordat ze romantiek en/of sensualiteit uitstralen en worden vaak gemaakt op een bed of chaise longue. Deze stijl heeft niets pornografisch, maar de foto's zijn soms wel een beetje pikant of ondeugend. Ook daar is de slaapkamer tenslotte voor bedoelt.

Boudoir, lingerie, glamour en artistiek naakt zijn fotografie stijlen die dicht tegen elkaar aan liggen en soms ook overlappen. Toch is boudoir wel de stijl die de veel vrouwen aanspreekt, meer dan andere vormen van sensuele fotografie. Er word geposeerd in (romantische) lingerie, een doorschijnende blouse of een ander weinig verhullend kledingstuk maar het blijft wel smaakvol. Je laat wel veel zien, maar nooit te veel (hoewel je uiteindelijk zelf bepaald wat 'veel' voor jou is). Bij Woman for Women kun je poseren op een comfortabel bed omringt door kussens en gordijnen. Wil je bepaalde delen van je lichaam wat verhullen of juist prominent in beeld laten brengen dan leent een bed zich daar goed voor (maar er is ook een mooi barok stoeltje waar je gebruik van kan maken). De poses maak je zo spannend als je zelf wilt en de lingerie of kleding (die je zelf uitkiest) draagt daar natuurlijk aan bij. 

Overweeg je een photoshoot in boudoir-stijl maar je wil graag weten wie de foto's maakt?
Kijk eens op 'Over Woman for Women'mail voor meer informatie of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek!  

Soft focus (foto's waarbij delen op de voor- en achtergrond zacht zijn of 'out of focus')
(c)Woman for Women. Alle rechten voorbehouden.